Riigikogu arvutivõrgust ei tulnud esmaspäeval teateid mingitest riketest ning me olime vastavate tõrjeprogrammidega viiruse vastu valmistunud, ütles riigikogu kantselei infosüsteemide ja tehnika osakonna juhataja Erkki Leego BNS-ile.

Pressiesindajate sõnul ei kahjustanud viirus ka presidendi kantseleid ja ministeeriume.

Viirusest inimesi teavitanud Baltic Computer Systems'i tarkvara tootejuhi Risto Agu sõnul teatati neile esmaspäeval neljast juhtumist, kus viirus oli arvuti kõvaketast kahjustanud.

Agu sõnul aktiveerub viirus ainult esmaspäeval, kuna selle avanemise kuupäevaks on programmeeritud 13.12. Kui arvutikasutajad ei avanud viirusehirmus neile saabunud dokumente, võivad nad seda teisipäeval rahulikult teha.

W97M/Thus on makroviirus, mis levib Word 97 ja Word 2000 dokumendifailidega ning proovib kustutada kõik failid arvuti C-kettalt.

Kui kasutaja avab Word-programmis Thus-viirusega nakatunud dokumendi, levib viirus kõigisse parajasti avatud Wordi dokumentidesse ning globaalsesse dokumendimalli.

Enamik viirusetõrjeprogramme suudab Thusi leida ja eemaldada. Arvutikasutajad peaksid kontrollima, kas nende viirusetõrjeprogramm on varustatud värskete täiendustega.

Viirusekahtluse korral peaks hoiduma Wordi käivitamisest, kuni arvutit pole üle kontrollitud. Viirus ei tööta Wordi vanemates versioonides, näiteks Word 95. Thus-viiruse kustutatud faile saab taastada, kuid selleks on vaja spetsiaalset programmi.

Kui viirusel on õnnestunud failid kustutada, ei tohiks C-ketast kasutada seni, kuni failid on taastatud, vastasel korral võivad uued failid viiruse kustutatud failid üle kirjutada.