Nelipühal, 24. mail kell 17 Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus toimuval tänujumalateenistusel tunnustatakse teenekaid kiriku töötegijaid, toetajaid ja vabatahtlikke abilisi.

Peapiiskop Urmas Viilma annab EELK teeneteristi I järgu üle helilooja Arvo Pärdile ning piiskop Joel Luhametsale ja piiskop Tiit Salumäele. Teiste autasude saajate hulgas on ka Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kellele antakse üle EELK teeneteristi II järk ning Eesti kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras, kellele antakse EELK teeneteristi III järk.

EELK teeneteristi I ja II järgu saavad sel aastal kokku 6 inimest, III järku 19. Muid autasusid annab peapiiskop üle 49 inimesele. Tunnustatakse ka tublimaid vaimulikke, juhatuse esimehi, kirikumuusikuid, lastetöö, noorsootöö ning diakooniatöö tegijaid.

Teeneteriste on välja antud alates 2006. aastast. Kokku on teeneteriste saanud siiamaani 188 inimest.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku teeneterist antakse vaimulikule või ilmiktöötajale, kes on ustavalt ja eriti väljapaistvalt või pikaajaliselt teeninud Eesti Evangeelset Luterlikku Kirikut või mõnel EELK tegevusalal osutanud märkimisväärseid teeneid. EELK teeneterist võidakse anda ka isikule, kes ei ole EELK teenistuses, kuid on osutanud EELK-le silmapaistvaid teeneid.