TTÜ Virumaa Kolledzi kommunikatsioonijuht Anna Kaljusaar kinnitas Delfile, et Vassiljev astus kolledžisse sel suvel ja osales aktiivselt õppetöös kuni üle-eelmise nädala lõpuni.

Tootmise automatiseerimise erialal õpitakse, kuidas erinevate tootmisetappide tööd mudeldada, analüüsida ja automaatseks muuta. Vastava eriala kirjelduses kolledži koduleheküljel on kirjas, et selleks tuleb osata protsesse modelleerida ja automaatikasüsteeme projekteeri.

Õppetöös saab põhjaliku ülevaate tööd juhtivate kontrollerite programmeerimisest ning tutvutakse automaatsete juhtimissüsteemidega laiemalt. Uuritakse, kuidas töötavad tootmisrobotid ning teised tootmises kasutatavad tehnoloogiad.

Venemaa kodanikust meest kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvide 233 ja 216/1 järgi FSB agendina Eesti Vabariigi vastases vägivallatus tegevuses ning arvutikuriteo ettevalmistamises. Tema Eesti-vastase tegevuse sihtmärgid olid Eesti riigiasutused.

Kaljusaare sõnul ei ole Aleksejevi kinnipidamisest ülikooli teavitatud, kool sai juhtunust teada meedia vahendusel.

Ülemöödunud nädalavahetusel pidasid kaitsepolitsei töötajad Narva piiripunktis kinni Venemaale suunduva mehe, kes kahtluse kohaselt tegutses Venemaa Julgeolekuteenistuse agendina. Esmaspäeval, 6. novembril võttis Harju maakohus Venemaa kodaniku prokuröri taotlusel vahi alla.

Juhtumi osas alustatud kriminaalmenetlust juhib Riigiprokuratuur ning uurib kaitsepolitsei.