Ligi 10 aastat välisministrina töötanud Urmas Paet tunnistab, et kõige nobedamalt saab ta rahvusvahelised uudised kätte sotsiaalmeediast.

"Kõige kiiremini saan uudised kätte Twitteri kaudu rahvusvahelistest uudisteagentuuridest," kinnitas ta. "Aga loen ka suuri väljaandeid nagu France Press, DPA, BBC, CNN jt," lisas Paet ning tunnistas, et loeb igapäevaselt ka Eesti veebiväljaannete välisuudiseid.

Milline on Eesti välispoliitikat kajastava ajakirjanduse tase?

"Kõige olulisema saab kätte, kuid mõnikord lünklikult. Põhjus on ilmselt selles, et Venemaaga seonduvad teated võtavad palju ruumi ning muule maailmale jääb seetõttu teinekord vähem tähelepanu," oletas aastaid ka ise ajakirjanikuna töötanud Paet.

"Analüüse võiks olla muidugi enam, kasvõi tõlkimise abil ka muudest väljaannetest."

Võõras maailm pole endisele välisministrile ka kommentaarium.

"Vaatan pigem vähe ja siis ka valdavalt registreerunud kasutajaid," tunnistas ta. "Ootan kommentaariumist sisulist arutelu ja sellest tulenevaid uusi ja argumenteeritud vaatenurki."

Täna on Paet Delfi ja Eesti Päevalehe välisuudiste registreeritud kommentaariumis, annab uudistele tausta, debateerib teiste kasutajatega ja juhib tähelepanu detailidele, mida lugeja ei oska märgata.