Talvik lausus Delfile, et ta käis lausa laupäeval erakonna kontoris toimunud koosolekul, kus arutati valimistulemusi, ent ka seal ei teinud temaga keegi raha teemal juttu.

Riigikogust väljajäämisele leiti koosolekul kolm põhjust. Esiteks oli vähe raha reklaami jaoks, teiseks tulid enne valimisi avalikkuse ette erakonnasisesed tülid ja kolmandaks ei suudetud erakonna programmi vabatmeestega korralikult sobitada.

"Mul oleks südamest kahju, kui Roheline erakond pakib oma asjad kokku ja lõpetab tegevuse," lausus Talvik. Eestile on tema sõnul vaja teistsuguselt mõtlevat erakonda, sest olemasolevad parlamendierakonnad sarnanevad järjest enam üksteisele.

Roheliste erakonnaga liituda Talvik siiski ei kavatse, pigem tahab ta oma poliitilises tegevuses keskenduda kogukonnaelu edendamisele.

Ent kui rohelised saavad oma lastehaigustest üle, siis on ta valmis roheliste tegemistes ka edaspidi kaasa lööma. Rohelised peavad samas õppima organisatsioonina käituma. "Rohelised pole loll kari, kes vaid kuulavad ülemust," lausus Talvik, kelle sõnul Eesti erakondadele tavaline sõjaväeline hierarhia roheliste erakonda ei sobi.