Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse konstaabli Karin Uibo sõnul on loomal sõna otseses mõttes naha üle kõrvade tõmbamise taga ilmselt 14-15-aastased noorukid, kirjutab Pärnu Postimees.

Maa peale jõudes veel elus olnud loom püüdis verdtarretava kräunumisega pääseda. Maa peal ootasid teda ka viie saatusekaaslase laibad.

Kuigi 17. veebruari ajalehes Moldjož Estonij esineb Maria (nimi muudetud) sadismi pealtnägijana, väidab ta nüüd politseile, et pole midagi säärast kunagi näinud.

Staažikas nahastaja Aksel Luik räägib siiski, et loomalt sellisel viisil naha kättesaamine pole usutav. “Loomal on naha all ju kile ja sooned ning need tuleb läbi lõigata, ei tule see nahk niisama lihtsalt üle pea ära.”

Eesti loomakaitse seltsi Pärnu osakonna juhataja Toomas Jürgens ütleb, et hulle asju, normaalse inimese mõistuse jaoks kujuteldamatuid, kahjuks siiski juhtub. “Inimesed on väga julmad, sadiste leidub igas vanuses. Pealtnägijad aga kardavad rääkida.”

Jürgens toob näiteks metsa vahele jäätud loomad. 19. veebruaril sai loomakaitse väljakutse Tahkuranda, kus kaks koera lebasid tee ääres. „Nad olid öö otsa ühe koha peal teineteise kaisus olnud, nii et lumi ja jää nende alt oli maapinnani sulanud.” Rotveiler ja krants viidi koerte varjupaika, kust rotveiler endale juba peremehe on leidnud.