Eesti rahvastikustatistika juhtivstatistiku Aira Veelmaa sõnul on vanuserühmas 25-31 eluaastat mehi naistega enam-vähem võrdselt, kirjutab Postimehe nädalalõpulisa Arter.

Trendiks on aga kujunemas, et sel ajal noored naised alles õpivad, teevad karjääri ja naudivad vallalisepõlve. Pärast kolmekümneseks saamist on sobivas vanuses vallalised mehed otsas.

Vanuse lisandudes suureneb ühiskonnas naiste osakaal.

Olukorda raskendab suund suure vanusevahega paaride poole. Seega on naistel varasemate põlvkondadega võrreldes veelgi suuremad eeldused elu lesena lõpetada.

“Elu näitab, et uue perekonna loomist saavad endale lubada reeglina keskmisest jõukamad mehed,” ütles Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask. “Kuigi mehed üritavad enamasti üsna kaua jätkata suhteid kahe perekonna vahel, ei jää see igavesti nii: noor naine ja väiksed lapsed on väga tugevaks magnetiks.”

Eestis lahutatakse keskmiselt iga teine sõlmitud abielu, ent lahutatu seisusse jääb mehi tunduvalt vähem kui naisi. Selle põhjuseks on asjaolu, et mehed loovad endale kiiremini ja edukamalt uue suhte. Teine võimalik põhjus on, et vallalised mehed surevad abielus meestest varem.

Õigel ajal mitte abiellumine või hilisem lahutus lõpevad naisele sageli sunnitud üksindusega. Meestel sellist probleemi pole, kuna esiteks ja alustavad nad uut elu ilma lasteta ja teiseks on nõudmine nende järele pakkumisest suurem.