Sellisele seisukohale jõuti pärast politseiameti peadirektori Robert Antropovi, Lääne prefekti Kalle Laaneti ja julgestuspolitsei juhi Raivo Aegi ristküsitlust “Lihula 2-ks” kutsutava juhtumi osas, kirjutab Postimees.

“Lihula 2” puudutab kahe väikebussitäie julgestuspolitsei kiirreageerimisüksuse töötaja peitmist Lihulast kuue kilomeetri kaugusele 21. detsembril.

“Jäime nende selgitustega rahule ja meil polnud politsei käitumise osas etteheiteid,” ütles õiguskomisjoni esimees Väino Linde, kelle sõnul tegutses politsei vastavalt politseiseadusele.

Vajaduse märulipolitseinikud valvele panna tingis Partsi visiidi eel Lääne prefektuuris tehtud riskianalüüs, millest loeti välja, et ette võib tulla avaliku korra rikkumist.

“Komisjon ei saa öelda, kas politsei hindas riske üle või alla. Kuid parem on see, et pigem hinnati neid üle kui alla,” lisas Linde.

Õiguskomisjoni liige Jaanus Rahumägi ütles, et kuniks peaministriga pole midagi juhtunud, on kõik võitjad. “Kuid hetkel, kui midagi juhtub, on alati kaotaja ju politsei, sest seadusega vastutavad just nemad. /…/ Seejuures käitus politsei isegi paindlikult, valvates eemal metsas.”

Tulevikus soovitas õiguskomisjon peaministri turvamise asjus eelnevalt ka Partsi turvaülemaga rääkida.