Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul lõpetab erakond meeleavaldused Kaarli puiesteel, teatas erakonna pressiesindaja. “Nii linnapea Tõnis Palts kui ka abilinnapea Ülle Rajasalu on kinnitanud, et linn loobub plaanist viia Kaarli puiesteel läbi lageraie. Roheline mõtteviis on võitnud,” rääkis ta.

“Et siis härga sarvest, linnapead sõnast. Samas hoiame ka edaspidi põlispuudel silma peal ja kui linn peaks siiski asuma lageraiet teostama, oleme valmis puid füüsiliselt kaitsma,” rõhutas Juske.

Koos sotsiaaldemokraatidega kogusid toetusallkirju puude säilitamiseks Looduse Omnibussi, Eesti Looduskaitse Seltsi, Nõmme Tee Seltsi ja Tehnikaülikooli inimesed.

Värske Kaarli puiestee dendroloogilise uuringu kohaselt on 130-aastaste pärnade tervis viimaste aastatega oluliselt halvenenud, mistõttu pole tugeva tuulega sinna turvaline jalutama minna.

Tallinna linnaaednik Tiina Tallinn on öelnud, et käesoleval aastal tehtud dendroloogilise uuringu kohaselt on osade puude eluiga lõpule jõudmas. Samas leiab looduskaitse all oleva puiestee haldaja, Harjumaa keskkonnateenistuse juht Jaan Pikka, et puud inmestele ohtu e kujuta.

Tallinna linnapea Tõnis Palts on öelnud, et linnaaednik ja keskkonnateenistus peaksid omavahel kokku leppima, mida ja kuidas puiesteega teha. „Siis otsustame, kas ja mida ette võtame,” lausus Palts Delfile. „Mingit palavikulist soovi neid või mingeid muid puid langetada ei ole linnavalitsuse liikmetel kindlasti.”

„Kunagi tuleb ka Kaarli puiestee vananevate puude probleem lahendada, aga täna pole mingit põhjust kiirustada,” nendib Palts. „On pärnad senimaani püsti püsinud, seisavad kindlasti veel, isegi kui asja üle järgmised viis aastat vaielda tahetakse. Ja kui mõni puu selle aja jooksul kellelegi kaela kukub, siis las keskkonnateenistus vastutab. Või sotsid [Eesti Sotsiaaldemokraatlik erakond — toim.], kes neid puid toetada on lubanud.”