Kella poole üheksaks õhtul oli Tallinnas ja Harjumaal juhtunud 76 liiklusõnnetust, ütles Delfile Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Timo Tarve.

Päeva esimese poole liiklusõnnetuste lisandumise tempo oli Tarve sõnul lausa kümme tükki tunnis.

Tallinna linnapea Tõnis Palts muheles kolmapäevasel linnavalitsuse pressikonverentsil esimese lume üle.

“Eks me näe, kas meie lepingulised partnerid suudavad oma ülesandeid täita ja lubatult linna 12 tundi peale lumesaju lõppemist puhtaks teha,” sõnas Palts. “Hea meelega kuulaksin tagasisidet, kuidas nad hakkama saavad. Seekord vist küll tuleb ilm ise linnale appi ja lumi sulab enne.”

Timo Tarve teatel sõidavad politsei operatiivgrupid praegu ühelt õnnetuspaigalt teisele.

Tartu ja Viljandi politsei pressiesindajate sõnul nimetatud linnades ja ümbritsevates maakondades liiklusõnnetustest teateid tulnud pole. Seda vaatamata sellele, et Tartus oli teisipäeval kõva lumesadu.

Liiklusõnnetustevaba on Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Kairit Pritsi sõnul ka Ida-Virumaa.

Maanteeinfokeskus hoiatab, et jätkuvast lumesajust on liiklus piiratud nähtavuse ja libeduse tõttu häiritud peamiselt Põhja– ja Kesk-Eestis, kuid ilmaennustuse järgi peaks saju leviala laienema kogu Eestisse.

Hetkel on kõige lumisem ja liiklejatele ohtlikum olukord Harjumaal ning Rapla- ja Pärnu-suunal kulgevatel maanteedel. „Tehnika on väljas ja inimesed töötavad,” sõnas maanteeameti info. Samas ütles Pärnu politsei pressiesindaja Maria Murakas Delfile, et Pärnu pool on lumesadu lõppemas ja seal ühestki õnnetusest teatatud pole.

Teeolud on talvised, on libedust, märga teekatet, soola-lumesegust teekatet jne.

Autojuhtidel tuleks sõiduks varuda aega ja arvestada talviste teeoludega.