“Antud olukorras ei pea ma võimalikuks jätkata tööd kaitseministrina,” ütles Hanson. “Minu otsus lähtub Eesti riigi huvidest ja Reformierakonnas kujunenud poliitilisest kultuurist.”

Juhan Partsi kätte jõudis Hansoni tagasiastumispalve kolmapäeva õhtul.

Peaminister esitab ministri tagasiastumisavalduse presidendile, kes vabastab ministri ametist.

Reformierakonna pressiesindaja teatel avaldas erakonna juhatus Hansonile tänu tehtud hea töö eest.

Hansonist saab pärast tagasiastumist riigikogu lihtliige.

Reformierakonna pressiesindaja märkis Delfile, et võimalikust uuest kaitseministrist on veel vara rääkida, sest erakonna aseesimees Andrus Ansip peab uue kandidaadi leidmiseks alles läbirääkimisi.

Pärast Sven Mikseri teadet, et tema Hansoni mantlipärijaks ei hakka, on ajakirjanduses võimaliku kandidaadina mainitud Jürgen Ligi nime.

Senise kaitseministri Margus Hansoni suhtes alustas kaitsepolitsei teisipäeval kriminaalasja seoses üle-eelmisel pühapäeval ministri kodust riigisaladusi sisaldanud portfelli vargusega.

Kapo alustas menetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb riigisaladuse avalikustamist ettevaatamatuse tõttu. Süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada rahalise karistusega või mõista kuni aastaks vangi.

Hanson pani riigisaladusega kaitstud dokumendid oma kabinetis portfelli 30. oktoobri hommikul, et neid Bagdadis hukkunud Arre Illenzeeri matusele sõites lugeda. Kodus jättis minister portfelli esimese korruse elutuppa, kust sissemurdja need kaasa viis. Hanson magas samal ajal maja ülakorrusel. Sissemurdjat otsib Tartu kriminaalpolitsei.

Hanson on neljas Juhan Partsi valitsuse minister, kes ametist lahkub, seni on lahkunud majandusminister Meelis Atonen, rahandusminister Tõnis Palts ja põllumajandusminister Tiit Tammsaar. Nende asemele on läinud vastavalt Andrus Ansip, Taavi Veskimägi ja Ester Tuiksoo.