Kodust varastatud riigipaberite tõttu koha kaotada võiva Margus Hansoni asemele meedias pakutud Sven Mikser ütles Delfile, et sotsiaalliberaalid pole nõus minema Juhan Partsi juhitava Res Publica osalusel moodustatud koalitsiooni.

Parlament ei toetanud teisipäeval endise sotsiaalliberaalide saadikurühma juhi Peeter Kreitzbergi ettepanekut eraldada neile ruum ja konsultant.

“Ma kindlasti pole hetkel minemas Juhan Partsi valitsusse ja ma ei pea võimalikuks, et sotsiaalliberaalid tervikuna oleksid valmis minema Juhan Partsi poolt ja Res Publica erakonna poolt juhitavasse valitsusse,” sõnas Mikser.

“Meie sotsiaalliberaalide kaheksaliikmeline saadikuühendus räägib mistahes koalitsiooniga ühinemisest läbi ühiselt ja lähtudes maailmavaatelistest seiskohtadest, mitte ametikohtade pakkumisest,” lisas Mikser.

Samas lausus Mikser, et võib tulevikus siiski kaitseministri koha vastuvõtmist tõsiselt kaaluda. “Ma kindlasti ütle, et ma kunagi seda portfelli enam vastu ei võta,” sõna ta. Mikser oli kaitseminister aastatel 2002-2003.