“See on neid kortereid vajavatele inimestele löögiks allapoole vööd, nende ootused on olnud väga suured ja nüüd jäetakse nad saatuse meelevalda,” ütles Sepp BNS-ile.

Reformierakonna, Res Publica ja Rahvaliidu koalitsioonileppes seisab: “Kontrollimatu elamuehituse asemel lahendame abi vajavate sundüürnike probleemid läbi sotsiaaltoetuste ja muude toetussüsteemide.”

“See on sõnademulin, millel pole mingit reaalset katet,” oli Sepp koalitsioonileppe selle punkti suhtes kriitiline. Munitsipaalpindade rajamise lõpetamine on Sepa sõnul tema suurim etteheide koalitsioonileppele.

Sepa sõnul teravdab probleemi veelgi riigikogu poolt üüri piirmäärade vabaks laskmine, kuigi riigikohus pole selles vaidluses veel otsust langetanud.

Res Publica Tallinna piirkonna juht Sven Sester põhjendas muudatusi sundüürnike probleemi lahendamisel uue koalitsioonileppe allakirjutamise tseremoonial sõnadega, et hoolimata 150 miljoni krooni suurustest aastainvesteeringutest, on lahendatud vaid kümne protsendi abivajajate probleem.

“See tempo meid ei rahulda,” kinnitas ta, mööndes, et lõplik otsus uute meetodite kohta tuleb veidi hiljem.

Tema erakonnakaaslane Kaupo Reede lisas, et Tallinnal endal on palju pindasid, millele lisandus hiljuti kaitseministeeriumilt saadu. Reede hinnangul saab neidki probleemi lahendamisel kasutada.