Kampaania projektijuht Helvin Kaljula ütles Delfile, et eelmisel aastal oli prahikoguseks umbes 60 tonni, seega on kogus kaks korda kasvanud.

Kaljula sõnul on selline kasv suuresti Keila ning Viimsi metsade taga, mis olid kõige räpasemad. Keila metsadest korjati kokku 46 tonni prügi, teise koha “saavutanud” Viimsist 28 tonni, teatas Delfile suhtekorraldusfirma KPMS ja Partner.

Suurtes kogustes oli metsa alla toimetatud ehitusjääke — betoonplokke, kive, uksi, aknaraame ja värvainet. Lisaks olmeprügile leiti metsast telereid, külmkappe, mööblit, autokumme, tekke, patju ja palju muud. Huvitava leiuna tõid kampaania korraldajad välja metsa alt leitud hobusele rakendatava künniagregaadi, mille asukoht võinuks olla pigem muuseumis.

Kampaania taga seisab MTÜ Timur ja Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK), 27. septembrist 3. oktoobrini toimunud üritus leidis aset neljandat korda. Heakorrapäevade projektijuhi sõnul on ettevõtmise eesmärgiks muuta eelkõige inimeste suhtumist, ei taheta tegeleda vaid tagajärgede likvideerimisega.