29. mail orienteeruvalt kell 12, kui lennuk on tõusnud nelja kilomeetri kõrgusele, väljub Kass tandeminstruktori külge kinnitatuna lennukist, et peale minutilist vabalangemist ja mõneminutilist langevarju all piloteerimist maanduda Tallinn Airshow’l Piibe maanteel, teatas Delfile ürituse korraldaja.

Varem on Kass sooritanud ühe tandemhüppe Ameerika Ühendriikides viibides. Esimest hüpet Eestis aitab tal sooritada Eesti Langevarjuklubi tandeminstruktor Raul Reap. Reapi sõnul on tal hea meel tutvustada vastsele maleliidu presidendile ka Eestimaa taevaseid hobisid. “Ma loodan, et ta õpetab mind malet mängima,” lootis Reap vastuteenet.

Tallinn Airshow 2004 Piibe maanteel toimub 29.-30. maini. Programmis on erinevate lennumasinate tutvustus, lennukite huvilennud, langevarjurite demonstratsioonhüpped ja täpsusmaandumisvõistlus jms. Lendurid võistlevad muuhulgas ka täpsuspommitamises. Tallinn Airshow 2004 korraldajaks on Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liit (www.pilots.ee).

Eesti Langevarjuklubi (ELaK) on langevarjureid ühendav mittetulundusühing, mille eesmärgiks on oma liikmetele hüppamisvõimaluste loomine ja langevarjurite koolitamine. Klubi asutati 1998 aastal ja tal on tänaseks ligi 200 liiget, olles sellega Eesti suurim ja aktiivsemini tegutsev tsiviillangevarjuklubi.