Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti avaldatud uuringust selgub, et viimase poole aasta jooksul oli alkoholi joonud 71 protsenti pealinnas küsitletud 8. klasside õpilastest, purjus oli olnud enam kui kolmandik. Tartus tehtud sarnase uuringu kohaselt oli alkoholi joonud 72 protsenti sama vanadest noortest ja purjus olnud 48 protsenti. Poiste lemmikjook on õlu, tüdrukutel siider, kirjutas Postimees.

“Rohkem kui veerand õpilastest peab loomulikuks, et noored tarbivad alkoholi seltskonnas tuju tõstmiseks,” ütles uuringute üks läbiviijaist, Tallinna Pedagoogikaülikooli professor Jüri Kruusvall. “17 protsenti ei oska oma hoiakut alkoholitarbimise suhtes väljendada — mõlemad arvud on väga murettekitavad.”

Suitsetamisse suhtumist uurides ilmnes, et väga tähtis on, kas vanemad ja sõbrad suitsetavad. Lapsevanemad pole seejuures andnud noortele kuigi head eeskuju: 44 protsenti 9. klassi õpilaste isadest ja 31 protsenti emadest on suitsetajad.

Uuring näitas ka, et noored, kes on juba suitsetama hakanud, ei mõtle oma tervisele kuigivõrd. Suitsetaval 9. klassi õpilasel kulub päevas keskmiselt poolteist pakki sigarette.

Narkootikume oli uuringu andmeil proovinud 15 protsenti 8. klassi õpilastest ja 17 protsenti aasta vanematest noortest.