Võistluse tingimus on, et kunstimuuseumi uue hoone nimi peab olema meeldejääv, mugav kasutada ning see ei tohiks olla liiga pikk, teatas BNS-ile Eesti Kunstimuuseumi (EKM) teabeosakond.

Nimi peaks olema kergesti hääldatav ka rahvusvahelisele publikule. Üks autor võib esitada mitu nime. Nimeidee esitamise tähtaeg on 24. märts. Kunstimuuseum ootab märksõnaga “Nimeidee konkurss” ideid aadressil Eesti Kunstimuuseum, Kiriku plats 1, Tallinn 10130 või internetiaadressil muuseum@ekm.ee .

Võidutöö autor peab loovutama nime kasutus- ja autoriõiguse Eesti Kunstimuuseumile. Sobiva töö puudumisel jätab Eesti Kunstimuuseum endale õiguse võitjat mitte välja kuulutada.

Võidutöö autor saab auhinnaks aastase tasuta sissepääsu kõigisse muuseumi filiaalidesse, kõigile EKM-i avalikele üritustele, kutse uue muuseumihoone avamisüritusele ja alalise vaba sissepääsu uue muuseumihoone näitustele.

Kadriorgu ehitatava Eesti Kunstimuuseumi uue hoone plaanitav avamise aeg on tuleva aasta sügisel. Muuseum hakkab eksponeerima eesti kunsti püsiekspositsiooni, kunstipärandi näitusi ning eesti ja rahvusvahelisi nüüdiskunsti projekte.

Uude muuseumihoonesse kandub üle Rüütelkonna hoone ja Rotermanni soolalao näitustesaali tegevus ning paigutatakse eesti kunsti kogud.

Eesti Kunstimuuseumis säilitatakse Eesti suurimat, umbes 55 000 eksponaadist koosnevat kunstikollektsiooni. Eesti Kunstimuuseum loodi 1919. aastal ja koosneb nüüdseks seitsmest muuseumist.