“Pensionäride ühendusel on teisipäeval kohtumine sotsiaalminister Marko Pomerantsiga, kellelt me püüame välja kaubelda ka kohtumist peaminister Juhan Partsiga. Seejärel teeme teatavaks, kas kaebame riigi kohtusse,” ütles BNS-ile Eesti Pensionäride Ühenduse esimees Sven Pärn.

Grupp juriste tegi mullu novembris Eesti Pensionäride Ühendusele ettepaneku esindada neid kohtus riigilt kogumispensioni käivitamise tõttu saamata raha väljanõudmisel.

Pensionäride ühenduse esimees ei soovinud öelda, millises suurusjärgus võiks pensionäride nõue riigi vastu olla, kui kohtusse minek peaks teoks saama.

“Pensionikassa jääk on 1,7 miljardit krooni ja selle peale ei saa me minna, et kõike seda raha endale nõuda. See on enesestmõistetav, et pensionikassal peab mingi jääk olema,” lausus Pärn novembris BNS-ile.

Pensionäride ühendus andis mullu novembri alguses riigikogule üle 22 000 allkirjaga protestikirja, milles ähvardas meeleavaldusega, kui riik ei lõpeta sadu miljoneid kroone neelava kogumispensioni reformi kulude katmist sotsiaalmaksu arvelt.

Üliedukalt kulgenud teise pensionisamba ehk kogumispensioni fondidega liitumine valmistab tõsist meelehärmi praegustele pensionäridele, sest riigi poolt pensionikogujate fondiarvetele makstav neli protsenti brutopalgast vähendab pensionikassa laekumisi.