Tallinnas oli tänu rasketele ilmastikuoludele tõsiseid probleeme tänavaliikluse korraldamisega. Ummikud, mille põhjustasid libedatel tõusudel hätta jäänud suured veokid ja ühistransport, venisid üle tunni pikkusteks. Eriti rasked ummikud vaevasid suuri teede sõlmpunkte, nagu näiteks Tulika ristmikku.

Tallinna bussid sõitsid tänu rasketele ilmastikuoludele sõiduplaanita. Kõikidel linna suubuvatel suurematel magistraalidel olid liiklusummikud. Rekkajuhtidel paluti võimaluse korral tipptunni ajal linnas mitte sõita.

Tallinna politsei pressiesindaja ütles Delfile, et pärastlõunase seisuga oli tulnud 27 väljakutset avariidele. Enamik neist on kergema loomuga.

Toimus ka üks raskem ohvritega liiklusõnnetus. Tallinnas Eks Kaubamaja juures teed ületanud mees ja naine jäid said autolt löögi ning vajasid arstiabi.

Maanteeinfokeskus hoiatas eriti Harju maakonnas halbade tee -ja ilmastikuolude eest. Sadas lund, tuiskas, oli eriti halb nähtavus. Teekatted olid lumised ja libedad. Samuti oli raskendatud liiklemine kõrvalmaanteedel.

Maanteeamet palus juhtidel olla eriti ettevaatlik. “Palun ärge ülehinnake oma juhioskusi ja sõitke talvistes tingimustes pigem aeglaselt, kui lubatud 90 kilomeetri tunnis.”

Tallinna sadamas olid esmaspäeval käigust ära kõik kiirlaevad.

Saaremaa Laevakompanii teatel ei toimunud esmaspäeval halbade ilmastikuolude tõttu laevaliiklust Rohuküla-Heltermaa liinil, samuti jäid ära õhtused reisid Rohuküla-Sviby ja Triigi-Sõru liinidel.

Tallinna Lennujaamas Äripäev Online´i andmetel lennukite vastuvõtmine ja liinilesaatmine ilma tõttu ei peatanud.

Lennujaama turundusjuhi Ewa Metsise sõnul lennuliiklus toimis, kuigi hilinemisega tuli arvestada nii väljuvate kui saabuvate lendude puhul.

Seoses halva ilmaga maandus Estonian Airi´i Moskvast Tallinnasse suundunud lennuk hoopis Riias, kust esimesel võimalusel lennatakse edasi Tallinna.

Tallinnast Hamburgi suunduva lennuki väljumisaeg oli plaani kohaselt kell 12.20 ja Tallinn Frankfurti kell 13.00. Ilmaolude tõttu muutusid ka hilisemate lendude maandumis- ja õhkutõusmisajad.

Lumetorm tõi Raepressi teatel Tallinna tänavatele kõik tänavahooldusfirmade 35 puisturmasinat, mis kohati ka autode liiklust häirisid.

Tallinna kommunaalameti heakorraosakonna juhataja Tõnu Tuppitsa sõnul jälgivad tänavapuhastusfirmad eelkõige seda, et linna tõusud oleks sõidetavad. “Kõikidel tõusudel töötavad puisturid, mis sahkavad ja puistavad graniitsõelmeid,” ütles ta.

Kuna sadu oli väga tihe, siis lume sahkamine erilist tulemust ei andnud ja kinnisõidetud lumi muutus puisturitest hoolimata libedaks. Autojuhtidel paluti olla eriliselt ettevaatlik ja arvestada lumetõrjemasinate liikumisega.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi teatel tugevnes esmaspäeval põhja- ja loodetuul 12-17, rannikul 14-19, saartel puhanguti 20-24 m/s. Nähtavus tuisus oli paiguti alla 200 m. Teed muutusid väga libedaks.

Merel valitses torm. Loode-ja põhjatuul ulatus Läänemere põhjaosas, Väinamerel, Liivi lahe põhjaosas 15-20, puhanguti 22-26 meetrini sekundis, Soome lahel 13-18, puhanguti 20 meetrini sekundis. Peipsi järvel tuul pöördus päeval loodesse 7-12, puhanguti 15 meetrini sekundis.

Talvetormid on raputanud ka Norrat, Taanit, Hollandit ja Saksamaad, kus on peale maanteeliikluse olnud häiritud ka praamiliiklus, palju sõite on ära jäetud.