Keeld ei kehti eelkooliealiste laste kohta.

Alasti supelrannas viibimise keelamise ettepaneku tegi linnavõimudele Pirita Linnaosa Valitsus, lähtudes elanike kaebustest ja pöördumistest seoses nudistide viibimisega Pirita rannas. “Pirita rand on liiga väike, et nudistid eralduks teistest ranna kasutajatest ning eriti häiritud on olnud lastega pered,” ütles Tallinna Linnakantselei teenindusbüroo juhataja Ada Aim.

Veel tahab linnavalitsus avaliku korra eeskirjas sisse viia muudatuse, mis annab linnaosade valitsustele õiguse piirata eeskirja rikkunud ettevõttel lahtiolekuaega. Seni võisid linnaosade valitsused keelduda kaubandustegevuse käigus kaasinimeste rahu häirinud ettevõtjale kauplemisloa väljastamisest või muutmisest või võisid muuta kehtetuks kauplemisloa, kuid asutuse lahtiolekuaja piiramiseks puudus õiguslik alus.

Vabaduse väljakul toimuvate ürituste puhul soovib linn, et korraldaja esitaks loa taotluse vähemalt 30 päeva enne ürituse toimumist. Avalike ürituste lubade menetlemise käigus on tuldud järeldusele, et praegu eeskirjas kehtestatud tähtajad ei vasta tegelikult loa menetlemiseks kuluvale ajale.

Ettepanekud muuta avaliku korra eeskirja esitas linnavalitsusele linnasekretär Toomas Sepa juhtimisel koos käinud töögrupp, kuhu kuulusid kõikide linnaosade ning eeskirjade rakendamisega tegelevate ametite esindajad. Lisaks osalesid seal Tallinna Politseiprefektuuri esindajad.