Politseiameti esindaja ütles BNS-ile, et politsei sai kell 10.14 teate liiklusõnnetusest Tartumaal Vara vallas Aovere-Kallaste-Omedu tee 11. kilomeetril Matjama lähedal, kus Aovere poolt tulnud 1948. aastal sündinud Uljan sõitis sõiduautoga Opel Ascona tagant otsa paremal pool teeserval liikunud jalgratturile, kes saadud löögist lendas paarkümmend meetrit eemale.

Aus suri saadud vigastustesse teel haiglasse. Asconat juhtinud Uljanil mõõdeti kohapeal 2,43 promilline joove, juhilt võeti täiendav vereproov, mis saadeti ekspertiisi.

Tartu politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust, Uljan on kuriteos kahtlustatavana kinni peetud.

Kaheksakordne Eesti meister Lauri Aus sündis 4. novembril 1970. aastal. Profikarjääri alustas ta 1995. aastal ja saavutas selle jooksul 11 etapivõitu.

Aastatel 1995-96 sõitis Aus Mutuelle Seine & Marne ridades, 1997-99 Casinos ja alates 2000. aastast Ag2r-Prevoyance’is.

1992. aasta Barcelona olümpiamängudel sai Aus grupisõidus viienda ja 1997. aasta maailmameistrivõistlustel seitsmenda koha.

Politseiameti peadirektor Robert Antropov nimetas juhtunut kohutavaks. “Minu kaastunne hukkunu omastele,” ütles ta BNS-ile. “Aga kallid inimesed, kaua see jätkub!”

Antropov nentis, et politsei ei suuda üksinda võidelda selle nähtuse vastu, mis peegeldab ühiskonna haigust. “Me ei suuda panna patrulli iga auto kõrvale ning kontrollida iga teed,” ütles ta. “Seepärast kutsun ka rahvast meid aitama, sest politsei vajab usaldusväärsest parnerit, nii nagu ta ka ise tahab olla usaldusväärne partner. Nii ootamegi inimestelt valvsust ja koostöötahet, et sellistele asjadele ühiselt piir panna.”

Eesti sportlastest on viimastel aastatel surma saanud maadleja Küllo Kõiv, kes hukkus 1999. aasta juunis Viljandi lähedal toimunud liiklusõnnetuses.

Maletaja Lembit Oll sooritas 1999. aasta mais enesetapu, kümnevõistleja Valter Külvet tapeti 1998. aasta juuli algul ja 1997. aasta juulis sai Itaalias treenides autolt löögi ja suri andekas rattur Janek Ermel.

Profiratturitest on tänavu surnud Kasahstani esindaja Andrei Kivilev ja prantslane Fabrice Salanson.