“Kui on pikalt ette teada, et sel päeval alkoholi kätte ei saa, varutakse seda juba varakult ning siis võib täiesti kindel olla, et see alkohol joomata ei jää,” ütles Ansip Postimehele.

Ansip nentis, et Tartus on määravad organiseeritud tudengid ja seetõttu pole volbripidu linnas kunagi teismeliste joomapeoks muutunud.

Tartu politseiprefekt Aivar Otsalt ütles ajalehele, et politsei hoiab volbriööl eriliselt silma peal Raekoja platsil, ülikooli spordihoonel, ööklubi Atlantis ümbrusel ja Emajõe kaldapealsetel.

Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse peaspetsialist Kaja Juhansoo ütles ajalehele, et linnas ei tule mingeid lisapiiranguid. See tähendab, et kella 23-7 võib kauplustes müüa kuni kuueprotsendilise kangusega alkoholi, näiteks õlut ja siidrit.

Juhanson lisas, et varasematel aastatel pole linnas volbriööl suuri probleeme olnud ja seepärast ei pidanud linnavalitsus vajalikuks täiendavaid piiranguid kehtestada. “Kui politsei oleks meile sellise ettepaneku teinud, oleks linnavalitsus seda muidugi kaalunud,” lisas ta.

Ka Võru linnavalitsus loobus Võrumaa Teataja andmeil alkoholimüügi keelu kehtestamisest, kuna leidis, et tal puudub selleks seaduslik õigus.

“Linnavalitsus ei saa sellist piirangut seada ja volikogu pole seda vajalikuks pidanud,” ütles linnavalitsuse suhtekorraldaja Urmas Paidre ajalehele. “Seega mingeid piiranguid ei tule.”

Maavanem Mait Klaassen ütles ajalehele, et ei pea alkoholimüügi keeldu õigeks, kuna inimesed soetaksid siis suuremad varud ning jooksid kokkuvõttes rohkem. Ta lisas, et volbriööl pole maakonnas ka varem midagi hullu juhtunud.

Tallinnas on volbriööl alkoholimüük olnud keelatud juba mitu aastat, terve Harjumaa ulatuses pole seda varem tehtud.