“Toitu vitsutavate emade lastel on kalduvus saada ka täiskasvanult ülekaalulisteks,” kirjutab Strandberg oma blogis, et suhkrumaias rase seab oma lapsele teist tüüp diabeedilõksu.

“Kas siin pole koht arutada siiski magusamaksu üle?” küsib Strandberg ning leiab, et liigsel maiustamisel on sarnasusi nii liigse napsutamise kui suitsetamisegagi.

“Loomulikult ei tähenda see seda, et magusamaks viiks rasedatelt kommiisu, aga keegi peab ju magusaliiaga tekkivat eelarvekoormust leevendama. Magusahäda selline teadvustamine paneks ehk tõesti mõtlema siis ka parema ja tervislikuma toiduratsiooni peale,” arvab riigikogulane.

“Nii ei olegi küsimus mitte ainult selles, milline on kool, kodu ja lasteaed vaid ka selles, et milline on loote ja tema kandja elu,” leiab Strandberg, et noorte ja hariduspoliitka, töötute ja töötajate teemade kõrval joonistub aina selgemalt välja vajadus lootepoliika järele.

“Lendav ja vastupidav lennukki tehakse valmis ennekõike kvaliteetsest metallist, mitte ei pühenduta rabeda ja laguneva sõiduvahendi pidevale parandamisele.”