Väidetavad pakkujad ise kinnitavad, et ei tea sellest midagi, kirjutab Postimees.

Odinetsi kinnitusel pakkus talle Efendijevi juurde tööleasumist Tallinna linnapea Edgar Savisaare nõunik-abi, keskerakondlane Max Kaur nende kohtumisel märtsi algul.

Eksnõunik Odinets rääkis, et töötas varem mõõdukast ministri Katrin Saksa büroos ja pidi valitsuse vahetudes sealt lahkuma koos Saksaga, nagu seadus ette näeb. Ettepaneku asuda taas vanale ametikohale sai ta poolteise nädala eest, kuid pakkumise selge tingimus oli, et Odinets lahkub Mõõdukatest ning astub Keskerakonda. ”Ma ei tea, mis volitused olid Kauril selliseid ettepanekuid teha,” rääkis Odinets. “Kuid ma ei usu, et see oli tehtud teiste osaliste teadmata. Kaur kõneles ka palgakõrgendusest, mis mind rahvastikuministri büroos ees ootaks.”

Keskerakonna noortekogu vene tiiva esimehe Max Kauri reaktsioon Postimehe küsimusele Odinetsile tehtud tööpakkumise kohta kõlas järgmiselt: “Esimest korda kuulen ja ei kommenteeri.”

Kuulnud Postimehelt, et Max Kaur eitab tööpakkumist, hakkas Odinets meelde tuletama detaile. “See oli laupäeval, teisel märtsil — sõitsin bussiga Pärnust Tallinna poole, kui Kaur helistas minu mobiiltelefonile ja ütles, et tal on üks ettepanek,” meenutas ta. “Kohtusime samal õhtul George Browne’is. Kogu meie vestlus oligi sellest tööpakkumisest, loomulikult oli see omavaheline ja tunnistajateta.”

Rahvastikuminister Eldar Efendijev (Keskerakond) ütles Postimehele, et ei tea tööpakkumisest Eduard Odinetsile samuti midagi. “Ma ei ole Odinetsiga kohtunud ega isegi telefonitsi vestelnud,” sõnas Efendijev. Ta kinnitas, et ei taipa, miks oleks Savisaare abi Max Kaur pidanud tegema Odinetsile tööpakkumist, millega minister ise pole kursis.