Vilja Savisaar-Toomasti Olevi tänava maja juhtumil on tellijale väljastatud ehitusluba nr. 44355 02.07.2010 ehitise laiendamiseks.

Mupo pressiesindaja Monika Lestberg ütles Delfile ehitusseadusele viidates, et iga inimene, kes soovib remontida, rekonstrueerida või renoveerida oma kodu peab arvestama nõuetega, mis tulenevad ehitusseadusest. "Iga ehitis peab olema projekteeritud ja ehitatud hea ehitustava järgi ning ei tohi tekitada ohtu inimese elule, tervisele või varale või keskkonnale," märkis ta.

"Olevi 24 ehitise laiendustööde käigus tuvastati, et kandekonstruktsioonid olid oluliselt kandevõime kaotanud ja puudus ka osaliselt alusvundament, mis muutis konstruktsioonid eluohtlikuks," ütles Lestberg.

Lestbergi sõnul näitavad omanikujärelvalve poolt üles võetud fotod, et põrand oli valatud ehitusprahi peale ja oli alt tühjaks vajunud. Olemasolevatel seintel puudus aga tuuletõke ja aurutõke, "TEP plaadile ei saanud kinnitada lisasoojustust, puitkonstruktsioonid olid osaliselt mädanenud ja talade tõmbetsoonis ei olnud tagatud kandevõime."

Vaata mupo fotosid!

Lestberg lisas, et teenistuse ümberkorraldamisega anti alates 1. maist 2010 osa Tallinna linnaplaneerimise ameti ehitusjärelevalve teenistuse senistest ehitusjärelevalve alastest ülesannetest, nagu väärtegude menetlemine valeandmete edastamise, ehitise omavolilise ehitamise, ehitise omaniku kohustuste eiramise ja teiste ehitusseaduse 8. peatükis toodud rikkumiste korral, üle Tallinna Munitsipaalpolitsei Ametile. Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti ehitusjärelvalve spetsialist tuvastas kontrollimise käigus, et puudub väärteokoosseis ning menetlust ei alustatud.