Üks kaluritest rääkis Delfi Ida-Viru korrespondendile, et keegi ujuvsaare ohust ette ei hoiatanud.

"Üleeile oli artikkel kohalikus lehes, kuid sellest ei saanud välja lugeda, kas saart hakatakse allavoolu laskma või mitte. Mingit konkreetset infot seal ei olnud. Ja reedel õhtul hakati siis saart alla laskma, kuid meil olid võrgud vees ja nüüd ongi, et mõned kalurid ei leia oma võrke lahest enam üles. Saare jäänuseid on kõik kohad täis, rääkimata supelrannast. Inimesed on täiesti šokis - rannas võib küttepuid korjata! Kalurid, kes oma võrgud siiski üles leidsid, on samuti šokis - vahet pole, ainult nööriräbalad on alles. Ja üks võrk maksab tuhandeid kroone. Ma olen FIE ja juba vaid minu kahju on selle segaduse tõttu umbes 20 000 krooni!" kurdab kalur Sergei.

Mitmed kalurid kinnitavad, et Eesti võimudele ei tulnud Vene saare allavoolu laskmine üllatusena. Väidetavalt nägid mõned, kuidas piirivalvurid tõstsid enne saare allalaskmist oma poid veest üles, kuid kalureid kohe juhtuma hakkava kohta ei teavitatud. Samas on ka kalureid, kes väidavad, et piirivalvurid neid siiski hoiatasid.

Narva-Jõesuu linnavalitsusel on kavas arutada, kuidas saaretükkide tekitatud probleemide eest kohtu kaudu kahjutasu nõuda. Võimalik, et ka mõnel kaluril on nüüd sarnased plaanid.