Kuna ARK-i töötajad ei nõustunud nende soovi enne täitma, kui dokumentide kehtivust on kontrollitud, süüdistasid mehed eile ametnikke rassismis. Nõudlike välismaalastega kohtunud Põhja maanteeameti direktori asetäitja Aavo Sau rääkis meestele sama juttu ja seepeale lubasid nad täna tagasi tulla. Kella 11.05 paiku ilmusidki mehed uuesti Mustamäel asuvasse ARK-i büroosse.

Kui eile lubasid vihased mehed juba 50-kesi naasta, siis täna seda ikkagi ei juhtunud. Vaata videost, miks nad ainult kümnekesi tulid.

Maanteeameti pressiesindaja Timo Vijari sõnul täna meestega vastasseisu ei tekkinud ja nad kirjutasid juhilubade vahetamiseks vajalikud avaldused ehk siis olid nõus asjade käiguga nii, nagu Eesti vabariigis kombeks.

"Juhilubade kohta tehakse päringud nendesse riikidesse, kus need on väljastatud. Kui päringutele tulevad vastused, siis on võimalik ka öelda, kas ja mismoodi on võimalik juhiload vahetada. Mõningatel juhtudel tuleb ilmselt teha eksamid ja mõnel juhul saab hakkama ilma. See sõltub riikidevahelistest kokkulepetest," rääkis Vijar Delfile ning lisas, et avaldused esitanud mehed on pärit Egiptusest, Alžeeriast, Marokost ja Tuneesiast.

"Euroopa Liidu juhilubadega on lihtne, need vahetatakse ilma eksamiteta. Kui on tegemist kolmandate riikidega, siis tuleb tavaliselt teha kas uuesti eksam või siis minna isegi autokooli," selgitas Vijar. "Kui avastatakse, et tegemist on võltsitud lubadega, siis tuleb juba tegemist politseiga."

ARK-i töötajate väitel on põhjust kahtlustada dokumentide võltsimist, kuna lõunamaalased on üritanud internetist ostetud juhilube vahetada Eesti omade vastu ka varem.