Uuringu eesmärk on selgitada välja ravimi- ja biotehnoloogiafirma GlaxoSmithKline poolt välja töötatud vaktsiini tõhusus ning ohutus lapse organismis meningokokk-nakkuse vastu immuunsuse tekitamisel, kirjutab ajaleht Meditsiiniuudised.

Eestis uuringut juhtiva arsti Kai Zilmeri sõnul on põhjalikud uuringud lastele mõeldud kvaliteetsete vaktsiinide väljatöötamise loomulik ning asendamatu osa.

Tallinna Meditsiiniuuringute Eetikakomitee on uuringu läbiviimiseks heakskiidu andnud. Ravimiameti vastust taotlusele võib oodata Zilmeri andmetel lähinädalatel.

Meningogokk-nakkus ohustab enim väikelapsi ning avaldub erinevate raskekujuliste haiguste nagu ajukelmepõletiku ja sepsise (veremürgistus) näol.

Tegu on põhjaliku uuringu viimase faasiga, eelnenud uuringuetappide tulemused kinnitavad uuringuvaktsiini ohutust tervele lapsele.

Hea lugeja, kas sina laseksid oma lapsel vaktsiiniuuringus osaleda? Kuidas sa üldse vaktsineerimisse suhtud? Saada oma arvamuslugu meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat rahva hääle vormi!