“Pensionide vähendamine kindlasti päevakorras ei ole. Pensinide vähendamine Eestis ei ole võimalik,” kinnitas peaminister Ansip kategooriliselt.

Peaminister tõi välja, et Eurostati järgi elab 39 protsenti Eesti 65 aastastest ja vanematest elanikest vaesusriskis. “Selle 39 protsendiga oleme me Euroopa Liidus kolmandal kohal Läti ja Küprose järel, mis kindlasti Eestile au ei tee.”

“Meil räägitakse palju sellest, et üksikvanemad, kellel on mitu last, on kõige suuremas vaesusriskis, aga uuringud kinnitavad, et üksi elav pensionär on suuremas vaesusriskis,” rääkis peaminister, et Eesti vaesusuuringud on tõendanud, et 89 protsenti Eestis üksi elavatest pensionäridest elab vaesusriskis.

“Mul on küsimus, kuidas kujutate ette, et nendelt inimestel on võimalik midagi ära võtta? Ehk oskate vastata, millest nad elama hakkavad,” küsis peaminister häält kõrgendades nõudlikult.

Ansip kinnitas, et inimestel ei tasu muretseda — Eesti rahandus on teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega võrreldes päris heas korras. “Tuleb ju tunnistada, et valitsus on hakkama saanud,” lisas ta.