"Kas lapsi võetakse siis tõesti vastu vanemate järgi" imestas Katrin, kelle tütar käis koolikatsetel Tallinna prantsuse lütseumis, Tallinna inglise kolledžis, Tallinna reaalkoolis ja Rocca al Mare koolis. Neist esimeses ja viimases oli küsimus vanemate töökoha ja ameti kohta lapse koolikatsete ankeedis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuigi prantsuse lütseum on üks neid koole, kes esimese klassi astuja ankeedis soovib teada ema ja isa töökohta ning ametit, kinnitas kooli direktor lauri Leesi, et sisseastumiskatsete ajal huvitab lütseumi eelkõige siiski lapse resultaat. "Aga kui laps hakkab õppima meie koolis, siis ma tahan ju teada, kes on tema vanemad. Kas selles on siis midagi kriminaalset?" küsis Leesi.

Haridusminister Tõnis Lukas osutab, et praegusel ajal võib vanematel olla keeruline sellistesse ankeetidesse kirjutada oma staatus: "Praegu on tööturul nii keeruline olukord, et töökohtade küsimine kandideerimise ajal võib panna osa vanemaid väga raskesse olukorda ja ma arvan, et meie koolid peaksid oskama ühiskonna sotsiaalse seisundiga arvestada."

Enamik koolijuhte siiski ei pea lapse vanemate töökoha ja ameti vastu huvi tundmist mõistlikuks ja otstarbekaks. "Kooli tuleb ikka laps ning kõigil peaks olema ühesugune stardipositsioon," leidis Tallinna inglise kolledži direktor Toomas Kruusimägi.