Vabariigi presidendi Arnold Rüütli visiidi puhul käskis maavanem heisata Eesti lipud kõikides Ida-Virumaa linnades ja valdades. Lipud olid eile väljas ka Kohtla-Järvel, ehkki riigipea ei kavandanud selle linna külastamist, kirjutab Estonija.

Kahepäevasel visiidil Ida-Virumaale ei kasutanud president võimalust näha, kuidas pingestub olukord Kohtla-Järvel.

Saades teada, et programmis ei ole Kohtla-Järve külastamist, arvas linnapea Jüri Kollo, et president unustas, et Kohtla-Järve kuulub Eesti linnade hulka.

President kohtus eile Ida-Viru maavalitsusega. Maavanem Rein Aidma tutvustas presidendile majanduslikku ja sotsiaalset olukorda maakonnas.

Seejärel tutvus riigipea Sillamäe Eesti kooliga ja kohtus Ida-Virumaa omavalitsuste liidu juhatusega. Kohtumisel tutvustas Ida-Virumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees ja Toila vallavanem Bruno Uustal omavalitsuste tegevust raskendavaid probleeme: nn hiilivat haldusreformi, ülesannete jaotamist riigi ja omavalitsuste vahel.

Seejärel kohtus riigipea Narva suurettevõtete juhtidega.

Täna hommikul käis president ASis Silmet Grupp ning pärastlõunal suundub ASi Eesti Põlevkivi Jõhvis

Ida-Virumaal visiidil viibiv president Arnold Rüütel lubas lähemal ajal kutsuda ellu kohalike omavalitsuste ja regionaalse arengu nõukogu, mis asub otsima lahendusi omavalitsuste probleemidele.