“Euro ei ole lahendus. Ohud, mis selle tulekuga kaasnevad, on suured, aga neist on vähe räägitud,” rääkis Laar täna konverentsil “Masu ja meedia” ja tõi näiteks Portugali, kus eurole üleminekuga on kaasnenud võla suurenemine ja 10-aastane majandusstagnatsioon.

“Kui me ei räägi sellest, mis on probleemid, ei räägi me ka lahendustest. Kui eurouudis tuleb, tekib raha sissevool. Tekib kiusatus hakata rehepappi mängima: nüüd on see paber käes, las lennata eriti kui arvesse võtta, et kahed valimised on tulekul ja teinekord on valimislubadusi ka kombeks täita,” selgitas Laar. “Ajakirjanduse roll on informeerida ja juhtida teatud ohtudele tähelepanu.”
 
Isamaa ja Res Publica Liidu juhi kinnitusel on juhul, kui tööpuudus ei ole aasta lõpuks vähenenud, teinud riik midagi valesti. “Olen kuulunud nende hulka, kes on pidanud tööpuudust inimeste endi õnnetuseks, aga see majanduskriis on mind tõsiselt õpetanud,” märkis ta.

Samas ei ole Mart Laari hinnangul Eesti meediast maailmas tegelikult toimuva kohta adekvaatset pilti saada: “Eesti avalikkuse informeeritus maailmas toimuvast on ebarahuldaval tasemel. Aga ainult maailmas toimuva mõistmine on võimalus mõista, mis meil Eestis meie endiga toimub.”