Oht surnuks külmuda valitseb Kohtla-Järve kortermajades aadressil Uus 1 ja Olevi 20, kus puudub hoolimata tasutud arvetest keskküte. Põhjuseks on tühjade korterite vanad võlad, mida majades elavad inimesed pole kinni maksnud.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles Delfi Ida-Viru korrespondendile, et eelmise nädala lõpus pöördus prokuratuuri kaks linnavalitsuse töötajat ning tundsid huvi, kas on võimalik alustada menetlust karistusseadustiku paragrahv 123 alusel, mis hõlmab teise inimese eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda asetamise ja jätmise eest.

Prokuratuuri sõnul on igal inimesel õigus vastav avaldus esitada, kuid keegi ei ole veel seda teinud, ei külmetavad elanikud ega ka linnavalitsus.

Kohtla-Järve abilinnapea Viktoria Tsventarnaja sõnul on tekkinud olukord, kui üks seadus on vastuolus teise seadusega. Soojamüüja peaks saama tasutud kogu kütte eest, samal ajal on tühjade korterite küttevõlg pandud korteriühistu kanda. Ka õiguskantsler pole probleemile lahendust leidnud.

“Sel talvel nad külmetavad,” sõnas Tsventarnaja, et järgmiseks talveks peaks ühistu probleemile lahenduse leidma. Ta on veendunud, et soojaprobleemi lahendus ei ole linna rida.