"Tallinn on Eesti riigi majandusveduriks, suutnud kriisile vastu panna palju paremini kui riik tervikuna ja just Tallinn on see, kust loodetakse näha uue tõusu algust," ütles Reps Delfile.

"Kui Eesti riigil ei oleks Tallinna linna, siis oleks Eesti riik ammu käpuli koos devalveeritud rahvusvaluuta ja 30 protsendini ulatuva tööpuudusega. Ilma Tallinnata oleks rahvusvaheline üldsus Eestile ammu selja keeranud ja me oleksime lootusetult põhjaläinud ääremaade registris," märkis Reps.

Repsi sõnul on Tallinn Eesti lipulaevaks ja kui Tallinna areng peatuks, siis oleks pidur peal kogu Eesti edasiminekul. "Arendamiseks kulutatav raha kajastub aga paratamatult linnaeelarve kulude poolel. Kui Reformierakond on seisukohal, et ühelt poolt peaks linn arenema, kuid kulutada selleks ei tohi, siis on see pisut naivistlik ja ebarealistlik vaatenurk," sõnas Reps.

"Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer proovib väita, nagu oleks Tallinna linnavalitsus oma rahandusseisu hinnates teatud eitamisfaasis. Tallinn ei ole eitamisfaasis, vaid paikneb väga tugeval ja jätkusuutlikul vundamendil," märkis Reps.

"Kui Tallinn oleks oma eelarvet ilustanud, siis arvestades meie majanduslanguse kestvuse pikkust, oleks see ilustamine juba tänaseks ammu korduvalt ja karjuvalt päevavalgele tulnud. Reformierakond proovis ilustada riigieelarvet, kuid tänaseks on seda ümber tehtud korduvalt ja korduvalt. Tallinn ei ole pidanud erinevalt Eesti riigist ühtegi eelarvekriisi läbima. Ükskõik kui oskuslikult eelarvega ka valetada, nii pikalt ei oleks võimalik seda teha. Seega saab Tallinnal olla ja on läbinisti aus eelarve."