Justiitsministeerium koostas analüüsi, mille põhjal plaanitakse reformida praegust korda, kus abielluda tohivad vaid mees ja naine ning vabaabielukaasadele ei laiene abieluinimeste soodustused. Kristliku organisatsiooni MTÜ Agape Eesti ja Eesti Evangeelsete Üliõpilaste Ühenduse eestvõttel algatataud allkirjadekogumine saidil perekond.ee koondab inimesi, kes peavad justiitsministeeriumi kava ohtlikuks, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Kristlike noorte ettevõtet toetab Tartu Ülikooli usuteaduskonna religioonipsühholoogia professor Tõnu Lehtsaar. “Meie pooldame abielu sellisena, nagu see on põhiseaduses kirjas ja põhiseadust vastu võttes peeti silmas mehe ja naise abielul põhinevat institutsiooni,” ütles Tõnu Lehtsaar Eesti Päevalehele.

Professor märkis, et ühe sammu võrra järeleandmine viib edasise põhimõtetest taganemiseni. “Kui me anname perekonnas järele — seadustame näiteks homoabielud — siis tuleb meeles pidada, et müüri laotakse kivihaaval ja moraal käib alla sammhaaval,” rääkis Lehtsaar.