Delfile teatas vargsi toimunud hinnatõusust üks teenuse kasutaja. "Juhtusin täna hommikul oma mobiiltelefoni kõneeristust vaatama ning selgus, et värava avamine alates 1. oktoobrist ei maksa mitte enam 5 senti vaid 30 senti, seega hinnatõus 600 protsenti," selgitas ta. "Helistasin majahaldurile ning korteriühistu juhatusele, kumbki ei teadnud hinnatõusust midagi."

"Eks me peame nüüd hakkama alternatiivseid võimalusi otsima, et EMT teenusest vabaneda, järgmine kord tõstetaks võib-olla suvalisel ajahetkel hinda 1000 protsenti," arvas pettunud klient.

"M-link teenusele kehtestati uued hinnad seoses teenuse täiendamisega ja uue funktsionaalsuse lisamisega," selgitas Delfile EMT pressiesindaja Kaja Sepp. "Teenusega liitumise ja kuutasu jäid samaks, kuid muutus läbipääsu juhtimiskäskluse hind helistamisel lühinumbrile 1895xx. Uus hind on 25 senti kõne eest, millele lisandub käibemaks."

"Hinnatõus 600 protsenti kõlab küll väga suurelt, aga absoluutnumbrites tähendab see, et enamasti jääb teenuse kogukulu ka uute hindade puhul alla 20 krooni kasutaja kohta kuus," märkis Sepp.