Vseviov ütles valimiseelse Eesti poliitika tõmblusi kommenteerides, et trikkidele oleks tsirkus sobilikum koht. "Kuid midagi pole parata - ilmselt Vana-Rooma ajast kuulub trikitamine orgaaniliselt poliitilise võitlusarsenali hulka," lausus ta.

Ajaloolase sõnul peab olema ettevaatlik ja tähelepanelik, kui liigitada valijaid rahvuse pinnal. "Valijaid võib jagada erinevalt - noorteks ja vanadeks, meesteks ja naisteks, hariduste järgi ning valimisvõitluses püütakse neid erinevate loosungitega. Nii paistab esmapilgul, et loosungid võivad erineda ka rahvuste lõikes. Aga nad ei tohiks seda teha, sest inimkonna ajalugu on näidanud, et mängimine rahvustega, sarnaselt laste mängimine tikkudega, võib suure tõenäosusega lõppeda tulekahjuga."

Vseviov ei näe probleemi, et Eestis pole juurdunud venekeelsete juhtidega parteid. "Venekeelsed liidrid ja nende poolt juhitud parteid pole iseenesest head ega halvad. Olulised on nende vaated ja teostatav poliitika. Sisuliselt aga puudub Eestis igasugune vajadus vaid keelel baseeruvale parteile. Inimesi võiks kõigepealt eristada mõistuse ning alles siis kõige muu järgi ja rahvus on selles reastuses üsna tagumises otsas."