Tänases ETV saates "Ringvaade" rääkis Evelin Ilves, et Arteris avaldatud loo eesmärk oli tekitada mulje, et ta on Kalevi kommide vastu.

Presidendiproua sõnul rebis ajakirjanik tema jutu kontekstist välja ja puhus pahatahtlikult üles. "See on kõikide suhtes pahatahtlik. Minu suhtes, Kalevi suhtes, Eesti ettevõtete suhtes, presidendi suhtes, kogu Eesti asja suhtes," oli Evelin Ilves ajakirjanduse peale nördinud.

Loo autorile Priit Pulleritsule tuli selline Ilvese sõnavõtt üllatusena ning Õhtulehega vesteldes rõhutab Pullerits korduvalt, et ta asja nii ei jäta. "Kuna olukord on nii, et ta on tõsiselt rünnanud minu mainet ajakirjanikuna, siis toimetusega homme kaalume, mida teha."

Pullerits sõnas, et tal on olemas dokumentaalne tõestusmaterjal: Evelin Ilveselt saadud e-mailid (ka see, kus esileedi häälestab inimesi Kalevi kommide ostmise vastu), samuti pool tundi kestnud intervjuu üksikasjalikud ülestähendused.

Pulleritsul on veel üks trumpkaart: "Vabariigi presidendi kantselei teadis enne loo ilmumist ülimalt täpselt, sõna-sõnalt, mis ilmub minu loos sellist, kus on kasutatud Evelin Ilveselt saadud materjali."

Evelin Ilves tunnistas saates esinedes, et ta ise tegi kaks viga. "Esiteks see, et ma kasutasin ajakirjaniku kuuldes slängisõna, millest ka suur number tehti, ja teiseks tegin ma valesti seda, et ma soostusin Priit Pulleritsule seda teemat kommenteerima," ütles ta. "Ma ei tee seda enam kunagi."