"Protestiks nn piimasõja ühe algataja ja jätkaja Prisma poe ette tuuakse seda, mida põllumeestel veel vabalt käes on ja mis pole pankadele laenutagatiseks panditud ─ ilus suur koorem värsket ja hästi lõhnavat lehmasõnnikut," teatas põllumeeste keskliit.


Samuti jagatakse samas tasuta värsket piima. "Täna hommikul lüpstud, värske piim," selgitati.


Piimatootjate koostöökogu juhatuse liige Jaan Metsamaa ütles Delfile, et tänase protestiga tahetakse tarbijatele näidata, et põllumeeste tööd tuleb väärtustada. "Kui Prismas maksab piimapakk praegu 3.70 või 3.90, siis tootja maksab praegu kokkuostuhinnale sisuliselt ühe krooni peale," rääkis ta. Tema sõnul oleks õiglane kokkuostuhind 4 krooni liitrilt ning poes peaks kilepiima liiter maksma umbes 7.50," pakkus ta.



Juhtimaks tähelepanu nn piimasõjale ning kodumaise piimatööstuse hävimisohule jagavadki põllumehed täna kõrge rasvasisaldusega ehtsat maapiima ning seda täitsa tasuta, rääkis Metsamaa.


Põllumeeste hoiatusel ei jää tänane aktsioon viimaseks. "Kui kaupmehed piimasõda ei lõpetata, siis toimuvad sarnased aktsioonid ka teiste Prismade ja kõlvatu hinnaga joogipiima müüvate kaubanduskettide juures."



Protestijate sõnul nad täna sõnnikukoormat konteinerist veel maha ei kallanud, ent järgmine kord pole see välistatud.


Veidi enne kella 11 saabus Prisma ette politsei, kes palus protestijatel aktsioon lõpetada. Rahulikult jagati laiali veel viimased piimapudelid ning kutsuti kohale treiler, kes sõnnikukonteineri minema viiks.