Uurimismaterjalide lekkimine ajakirjandusse on Eestis terav ja aktuaalne teema, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Viimane, mis meenub, on augustist, kui Tallinna linnavalitsuse korruptsioonijuhtumiga seotud materjalid jõudsid ajakirjandusse, enne kui selle asja kohtumenetlus oli üldse alanud," rääkis riigi peaprokurör Norman Aas. Lisaks nn Parbuse afäärile lekkisid uurimismaterjalid ajakirjandusse ka selliste kõmuliste kohtuasjade puhul nagu maadevahetus ja Rävala 8 maja müük. Ühelgi juhul pole lekke allikat suudetud tuvastada.

"Üks asi on see, mis on ka praegu läbirääkimisel justiitsministeeriumiga, et võib-olla teatud hulka materjale me peaks rohkem kaitsma ja võib-olla nende üleandmine advokaatidele ei peaks olema tavaline," ütles Norman Aas.

"Õiguskaitseorganite kavatsus piirata juurdepääsu kohtumenetluses kasutavatele tõenditele on minu arvates ette läbikukkumisele määratud ja arvan, et see tõmbab ka rahvusvahelist tähelepanu, et sellisel juhul me ei käitu enam õigusriigina," rääkis advokatuuri esimees Aivar Pilv.