Žestakauskas uuris eestlaste imidžit leedulaste seas, mida on mõjutanud sealsed satiirilised tele- ja raadiosaated. Selgus, et leedulased peavad eestlasi kergelt upsakateks ja oma vaimset üleolekut rõhutada püüdvateks inimesteks.

Leedu ajakirjandus võimendab sellist tendentsi veelgi, avaldades negatiivseid artikleid Eestis toimuvast. Leedulaste seas on levinud teadmine, et eestlased ei arva hästi ka neist.

Žestakauskas esines ettekandega “Eestlased Leedus — liitlased või võõrad” konverentsil “Made in Estonia”, kus tõi välja, et probleemid eestlase ja leedulaste vahel on tingitud arvatavasti kahe riigi ja inimeste erinevustest. Tema sõnul mängib olulist rolli, et enamus leedulastest on katoliiklased, eestlased aga protestandid.

Eesti on Leedu suuruselt viies investor Taani, USA, Saksamaa ja Suurbritannia järel. Seal tegutseb 169 täielikult Eesti kapitalil põhinevat firmat ja enam kui 300 kompaniid, kuhu eestlased on investeerinud.

Koos investeeringutega tulid Leetu ka noored, haritud ja agressiivsed juhid, kes andsid endale hästi aru, et nende sissetulekud on otseses sõltuvuses võimalikult sujuvast integreerumisest kohalikku ühiskonda.

Žestakauskase sõnul ei sisaldanud aktiivsed reklaamikampaaniad aga leedulastele omaseid jooni, mistõttu need üritused ei andnud alati soovitud tulemust.