“Mina pean ideed sellest, et Eestis võiksid rahumeeli liikluses ukerdada kergelt uduse pilguga švipsis tegelased, halvaks mõtteks. Isegi väga halvaks. Ja mind ei veena argumendid, mis toovad peamiseks põhjenduseks seda, et naabrite juures on 0,5promilliga rooli istumine lubatud. Naabrite juurest võib leida ka näiteks astmelise tulumaksu. Ühel naabril on riigikeeleks vene keel. Mis siis?” kirjutab Pentus oma blogis ja lisas, et selle teema alustamise ajastus pole üldse sobiv, sest hetkel olevat ka tõsisemaid teemasid arutamiseks.

“Ma ei mõista, mis on see probleem, mida vintis peaga inimeste roolilubamine Eestis lahendada aitaks,” jätkab Pentus. “Kust pitsitab king nii kõvasti, et häda ajab selliseid otsuseid tegema? Mis sellest paremaks läheb? Jutud sellest, kuidas väheneb vastuvõttudel ja õhtusöögi ajal paari klaasi veini joomata jätmise pärast kannatavate autojuhtide stress ei ole veenev.”

“Küll aga kujutan ma väga selgelt ette, mis läheb halvemaks,” nentis poliitik. “Kujutan ette, kuidas muutub järjest hägusemaks piir selles osas, kas “täitsa okei” on rooli istuda ühe või kahe või kolme klaasi veini joomise järel või kahe-kolme viskiklaasi manustamise järel.”

Kokkuvõtteks arvab Pentus, et nimetatud vaidluse võiks rahumeeles praeguseks lõpetada. “Ilma igasuguste seaduse muudatusteta.”