"Ei näe paraku sellisel muudatusel mingit lisaväärtust. Eesti väikeses ühiskonnas peaks hoiduma sellisest formaalsest lihtsusest. Ühiskondlikku kaalukuse mõõtmise viimine nö tükitöö alusele oleks suur samm tagasi. Paraku on Eestis rohkem kui 101 probleemi ja vaatamata kriitikale ei korralda keegi selle 101 saadiku tööaega paremini kui nad ise," ütles Sepp Delfile.

"Paraku tuleb ka täna ette olukordi, kus inimesed ei tunne suurt osa oma rahvasaadikutest ei nime ega nägupidi ja kuulevad nende nimesid peaaegu esimest ja viimast korda vaid siis, kui avaldatakse järjekordset statistikat istungitest osavõtu kohta ..."

Portaalis osale.ee tegi kodanik Reigo Kimmel ettepaneku, et riigikogu liikme palga võiks 30-50 protsendi ulatuses seostada saadikute kohalkäimisega riigikogu istungitel.

Kimmel märgib, et riigikogu liikmed saavad vastavalt riigikogu liikme staatuse seadusele 4-6 kordset Eesti keskmist palka, olenemata sellest, mitu korda saadik riigikogu istungitel osalenud on.

"Kuigi riigikogu liikme tegevus on veidi teiseloomuline kui kohalikul tasandil tegutsevatel rahvasaadikutel, võiks ka riigikogu liikme palga 30-50% ulatuses seostada tema kohalkäimistega riigikogu istungitel," märgib Kimmel.

Põhjendatud istungitelt puudumised ettepaneku autori sõnul siiski arvesse ei läheks.