Kaks Läti antifašistliku komitee liiget peeti kinni Sillamäel ja lähiajal "deporteeritakse nad kodumaale", teatas Interfax.

"Kaks Läti elanikku peeti Eesti territooriumil kinni, kuna tekkis kahtlus, et neil puudub Eestis viibimiseks seaduslik alus. Kontrollimise käigus selgus, et neile on kohaldatud sissesõidukeeld ning täna saadetakse nad Lätti," ütles piirivalveameti pressiesindaja Kaisa Pungas agentuurile.

Küsimusele, mis põhjusel ja kui pikaks ajaks sissesõidukeeld on kohaldatud, ei osanud pressiesindaja vastata.

Läti antifašistliku komitee liige Josif Koren teatas varem agentuurile, et kaks Läti elanikku - Mihail Averin ja Dmitri Bogdanov peeti kinni sissesõidul Sillamäele. "Nad olid Eesti antifašistide kutsel teel Sinimägedesse, kus kavatsesid osaleda antifašistlikul piketil," sõnas Koren.

"Dmitriga on meil ühendus kadunud. Meieni jõudsid kuuldused, et teda tahetakse deporteerida Venemaale, kuid mis seos on Läti alalisel elanikul Venemaaga, jääb meile arusaamatuks," teatasid Läti antifašistid.

Lisaks kahele lätlasele peeti täna Sinimägedel kinni ka viis Öise vahtkonna aktivisti, kes viidi isiku tuvastamiseks politseijaoskonda.