Reaalkooli direktor Gunnar Polma märkis, et tegu pole ühe või kahe kooli taotlusega, kirjutab Eesti Päevaleht: „Me näeme, et andekad õpilased vajavad lisatuge nagu ka teised erivajadustega õpilased.”

Polma sõnul peaks andekatele õpilastele olema tagatud lisaõppe võimalused. „Õpetajad tegelevad nende õpilastega niikuinii, kuid lisatundide tasu peaks olema kajastatud ka kooli eelarves,” rääkis ta. Ministeeriumi saadetud ettepaneku kohaselt peetaks andekaks neid õpilasi, kes saavutavad maakondlikel aineolümpiaadidel üle keskmise tulemuse.

Reaalkooli pöördumist toetanud Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer märkis, et koolid peavad ise leidma raha andekate noortega tegelemiseks. „Meil on olemas pikapäevarühmad ja eripedagoogid, nii et mõnes mõttes on nõrgem pool praegu oluliselt paremini rahaga kaetud kui andekamad,” rääkis ta.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõu menetleb riigikogus kultuurikomisjon. Komisjoni esimehe Peeter Kreitzbergi ja aseesimehe ja endise haridusministri Mailis Repsi sõnul on erivajaduse ja ka andekuse teemat komisjonis korduvalt arutatud.

Refereeritud artikli täisteksti loe Eesti Päevalehest.