Vene Delfi Ida-Virumaa kirjasaatja uuris Mišinilt, mida selle meeleavaldusega saavutada tahetakse.

„Me hoiame kogu aeg kätt pulsil,“ selgitas Mišin, et nad muretsevad lihtsate inimeste käekakäigu pärast. „Vaadake, mis toimub — rahvas seisab Ivangorodis meeletutes järjekordades, räägitakse, et eile isegi tapeti keegi järjekorras! Täiesti kriminaalne! Ivangorodis reguleerib piiriületust isegi OMON!“

Mišini sõnul on kogu piiriületusrüseluse ja paanika põhjuseks seadus, mis piirab tubakatoodete sisseveo kahe pakini ühe inimese kohta. „Aga siin [Eestis- toim.] tõstetakse aktsiisi ja käibemaksu. Ühesõnaga, seda nimetatakse siin „säh sulle, vanaema, jaanipäeva!“ Lühidalt öeldes, 1. juulil kell 12 korraldame Petrovski väljakul miitingu „Suitsetajate kaitseks!“.

„Me protesteerime Ansipi vastu. Oleme selle vastiku sutsetamisharjumuse vastu, kuid demokraatia poolt,“ rääkis Mišin, kes ise enda sõnul ei suitseta, kuid võitleb inimese õiguste eest suitsetada odavaid sigarette.

Delfi uuris Ivangorodi linnapea esimese asetäitja Aleksei Šanini käest järele, kas tõesti toimus Ivangorodi piiriületusel tapmine ning OMON peab seal korda pidama.

„Kes teile seda rääkis? Milline OMON, meil ei ole üldse OMONi, seal on piirivalvurid ja tolliteenistus. Kõik. Ja mingeid intsidente pole olnud,“ lausus Šanin.