Muuli ütles Raadio 2 saates "Olukorrast riigis" riigikogus vastuvõetud karistusseadustiku muudatusi arutades, et selliseid meeleavaldajaid nagu näiteks tänavatel märatsevad globaliseerimisvastased või aprillirahutuste aegsed laamendajad, tuleks karmilt kohelda.

"Sellised inimesed tuleb lihtsalt kohapeal vaeseomaks peksta," sõnas Muuli, kuid pehmendas hiljem väljaöeldut märkides, et see oli kujund. "Seadusrikkumist tuleb tõkestada nende vahenditega, mis antud olukorras vajalikuks osutuvad."

President võib selle seaduse rahuliku südamega välja kuulutada, sõnas ajakirjanik Anvar Samost.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pöördus eile president Toomas Hendrik Ilvese poole palvega jätta riigikogus 15. juunil vastuvõetud karistusseadustiku, avaliku teenistuse seaduse, välismaalaste seaduse, kodakondsuse seaduse, kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse ja kriminaalmenetluse seadustiku muutmise seadus välja kuulutamata.

Keskerakonna esimees leidis, et seadus riivab ebaproportsionaalselt kodanike põhivabadusi ja vähendab demokraatiat ning mitmed muudatused on vastuolus põhiseaduse § 45 (väljendusvabadus) ja § 47 (koosolekuvabadus).