Miks eelistas meer Savisaar hoida linnarahva esindajana madalat profiili ja hoida tavainimeste sekka, kuigi kutse tseremooniale oli saadetud temale? Paljudele inimestele tundus imelik näha pidulikul pärjaasetamistseremoonial reas president Toomas Hendrik Ilvest, peaminister Andrus Ansipit … ja abilinnapea Taavi Aasa. Samas enne europarlamendi valimisi jõudis Tallinna linnapea nii sotsiaalmaja, lasteaia kui ka vorstiputka avamisele ning täna isegi purskkaevu avamisele.

Keskerakonna pressiesindaja kinnitusel ei osalenud Savisaar pärjapanekul sellepärast, et on alati soovinud, et rohkem pandaks tähele mitte “auisikuid” vaid neid inimesi, kes on tegelikult ühe või teise sündmuse arhidektid: “Taavi Aas on selle samba püstitamise küsimustega kindlasti tegelenud rohkem, kui president või peaminister. Tema tegi seda tööd päev päeva järel ja see, et sammas tähtajal avati oli kindlasti paljuski tema teene.”

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas täna edastatud teates, et viibis koos erakonna esimehe Savisaarega samba pidulikul avamisel Vabaduse väljakul. Samas märkis Toobal, et korraldajad polnud Tallinna linnapeale ette näinud võimalust avamisel kõnet pidada. “Kuigi võinuks, sest pärast president Lennart Meri lahkumist kuuleb poliitikute suust harva midagi sisutihedat,” kinnitas Keskerakonna peasekretär.