Eelmise aasta detsembris avatud foorumis on tänaseks tehtud ligi 1600 postitust pea 50 teemal, kirjutab Oma Saar. Meenutatakse elu piirivalves, kuid samas on avatud ka näiteks demblialbum ja proovitakse Saaremaal veedetud aega ilukirjanduslikku vormi panna.

“Usun, et lugejad saavad aru, et me siin oma foorumis täna kohtudes justkui naaseksime minevikku, oma nooruse aega,” kirjutab foorumi üks moderaatoreid, endine Kõruse piirivalvekordoni ülem ohvitser Vladimir Solntsev.

Kodulehe looja ja administraator, samuti Kõrusel teeninud Gennadi Židkov rääkis Oma Saarele, et mõte koondada Saaremaal teeninud piirivalvurid ühisesse foorumisse tuli ülevenemaaliselt leheküljelt, kuhu Saaremaal teeninuid sattus. Ühine eesmärk ongi Židkovi sõnul just Kingissepa rajooni piirivalvurite mälestuse säilitamine ja interaktiivse mälestusalbumi koostamine.

Židkovi sõnul on nüüdseks end keskkonna liikmeks registreerinuid juba 123 (eilse seisuga — toim) ning nende hulgas on nii endisi ajateenijaid kui ka ohvitsere. Kõik nad on teeninud Kingissepa piirivalvesalgas, suurem osa neist Saaremaal, kuid osa ka Hiiumaal.