ERRi ajakirjanduseetika nõunikule laekus saate peale mitu pretensiooni kuulajatelt, kes heitsid ette, et üks ERRi raadiojaamadest laseb eetrisse ropendamist ja alkoholi propagandat täis saate, tunnistas Tammerk Delfile.

“Saate autorid Juur ja Kivirähk jätkasid saatega oma eripärast Eurovisiooni kajastamise praktikat, tehes seda huumorisaate võtmes. Naljasaates saavad autorid endale lubada teistsugused vabadusi kui näiteks faktipõhises ajakirjanduses,” selgitas Tammerk.

“Aga saatejuhid ei püsinud piires, mis on vastuvõetav rahvusringhäälingu jaoks,” nentis eetikanõunik. “Saatejuhid läksid vastuollu hea ajakirjandustavaga. Nende esinemine ei olnud sobilik rahvusringhäälingu eetrisse, sest sisaldas hulgaliselt seosetut ropendamist, lällamist ja joomise propagandat. Vandesõnade kasutamine ja esinejate mõnitamine muutusid saate teises osas eesmärgiks omaette.”

“Kuigi Raadio 2 peatoimetaja Heidy Purga kinnitusel on Raadio 2 saatejuhid teadlikud heast ajakirjandustavast, ei suutnud Raadio 2 paraku tagada saate vastavust üldtunnustatud ajakirjandustavale.  Soovitan Raadio 2-le, et kui saatejuhid ei suuda end eetrikõlbulikena hoida, tuleb nad välja vahetada või rakendada teisi abinõusid, et  tagada taoliste ekstsesside ärahoidmist edaspidi,” sõnas Tammerk lõpetuseks.